Perspex* акрилни плочи

Perspex* е вистинскиот пионер и најдобриот светски бренд за плочи од акрилно стакло веќе 90 години.
Perspex* е бренд на Schweiter Technologies Switzerland, претходно Imperial Chemical Industries UK.
Литинг е промотер за Македонија на Perspex* акрилните плочи веќе од 1995-та година.
Perspex*XT
Мазна или текстурирана површина, провидни или непровидни, транслуцентни, дебелини од 1,5мм до 25мм, лесни, одлични оптички особености и највисока провидност, високо квалитетна површина, долгорочна функционална стабилност, може да се користат во допир со храна, отпорност на стареење и временски неприлики, рециклирачки.
*10-годишна стандардна фабричка гаранција.


Превземи pdf:
Perspex*XT

Perspex* Cell Cast
30-годишна стандардна фабричка гаранција, дебелини од 2мм до 60мм, лесни и тешко кршливи, голема лепеза на разновидни бои, поголема провидност и од конвенционалното стакло, стабилни на УВ и ИР сончево зрачење, лесни за употреба и обработка, висока функционална стабилност, одлична отпорност на стареење и временски услови, меѓународно признат материјал за безбедносно застаклување според стандардите ANSI Z.97 & BS 6262, термоформирачки и лесни за одржување, ефективно произведени, неотровни, со долг период за користење.

Превземи pdf:
Perspex* Cell Cast 30 години гаранција


Превземи pdf:
Perspex* Cell Cast


Perspex* Spectrum LED акрилни плочи
Оптимизирана и збогатена боја на дисперзија на ЛЕД осветлувањето, одлична дифузирачка сила на светење на бојата, разновидна употреба.
*10-годишна стандардна фабричка гаранција.


Превземи pdf:
Perspex* Spectrum LED


Perspex* Secret Sign акрилни плочи
Денски е црно, а осветлено навечер е бело, црвено, зелено или плаво, погоден за внатрешни или надворешни апликации, загарантиран квалитет и издржливост од временските услови.
*10-годишна стандардна фабричка гаранција.


Превземи pdf:
Perspex* Secret Sign


Perspex* G-Lux акрилни плочи
Контрола на емитираната светлина, односно дисперзија по целата површина, одлични временски перформанси, мала тежина и едноставност при инсталација, одлична долгорочна издржливост.
*10-годишна стандардна фабричка гаранција.


Превземи pdf:
Perspex* G-Lux